torsdag 29 oktober 2015

Om Therese

Vår verksamhet heter ju som bekant "Emma & Therese Children's Project" och får ofta frågan om vilken roll Therese har eftersom hon inte figurerar så mycket på bloggen.

Jag har svarat på det ett par gånger tidigare men gör det gärna igen. 

Det var Therese och jag som tillsammans först träffade grabbarna (de ursprungliga) när vi gjorde vår socionompraktik 2010. Vi kom dem mycket nära och beslutade oss för att samla in pengar och stötta pojkarna genom organisationen där vi gjorde vår praktik.

Ett par månader senare hade jag turen att få ett stipendium som gjorde det möjligt för mig att åka tillbaka till Uganda. Syftet var att skriva c-uppsats men givetvis även att träffa grabbarna igen. Andra gången återvände jag alltså ensam och det var i den vevan allt med Director uppdagades (mer om det går att läsa här) och vi startade en egen organisation.

När det skulle bestämmas namn på verksamheten bad jag killarna om hjälp och för dem var det självklart att vi skulle heta "Emma & Therese Children's Project" eftersom de såg mig och Therese som ett team. Vilket vi också är. Hon har dock varit tydlig med sen starten att hon inte kan vara på plats i Uganda.

Hennes roll här i Kabale är därför mest en symbolisk sådan medan hon i Sverige främst hjälper till med informationsspridning. Hon och hennes sambo arbetar också på att göra en hemsida åt oss.

Just nu får arbetet dock ligga på hyllan ett tag misstänker jag.

I förrgår blev de nämligen föräldrar till sitt första barn.

En liten pojke.

Så mäktigt och fantastiskt att jag knappt vet var jag ska bli av.

STORT GRATTIS TILL ERT LILLA PYRE BÄSTA THESS OCH SIMON!


Dan, Therese, Ambrose, Buddha, Ivan, jag och Aje under vår praktik 2010.
  
Jag, Isaac och Thess när hon var i Kabale ett par veckor 2012. Tänk att vi nu båda är föräldrar. Livet.

1 kommentar: