söndag 25 oktober 2015

Samosas och Spring rolls

Bakning i all ära men idag kände vi för att prov något nytt.

Asiatiskt fick det bli i form av kinesiska vårrullar och indiska samosas.

Det tog sin lilla tid, grabbarna håller fortfarande på därnere, men bra blev det.

Riktigt gott!

Jag hade förberett recept och mallar på hur degen till de olika rätterna skulle vikas.

Det var risk för regn så killarna spände upp en presenning för säkerhets skull

Dags att börja arbeta. Det var många moment. Emmanuel och January stod för morotskalning...

Starke Buddha fixade degen...

Tugume, stackarn, ansvarade för löken...

James och Zakayo strimlade vitkål

Stuart och Brian stod för underhållningen (som vanligt)

Lilleman hackade paprika....

Fler anslöt när det var dags att fylla och vika...

Samosas i väntan på fritering...
Olja hettades upp
Ett par minuter i grytan sedan lades de på galler för att oljan skulle kunna droppa av och så att de fick svalna. Av någon konstig anledning verkade den där högen inte bli så mycket större hur många vi än gjorde. Vet inte hur många vi tryckte i oss under processen men jag känner inte att jag behöver någon middag ikväll i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar