torsdag 19 november 2015

Annorlunda jul

De senaste fem åren har jag ju firat jul med grabbarna här i Uganda och vid fyra av dessa har även mina föräldrar kommit ner och firat med oss. När vi var i Sverige i somras stod det dock klart att de inte kommer kunna göra det i år. Istället beslutades det att jag och Isaac skulle komma hem till Sverige.

Vi åker redan nästa vecka och trots att jag varit förberedd på det känner jag mig alldeles snurrig. Vad packar man? Har ju bara sommarkläder här. Kommer inte ihåg senast jag bar strumpor, exempelvis.

Konstig känsla men det ska bli så mysigt. Advent. Julgran. Julafton med släkten. Snö, om vi har tur.

Det tar emot lite att inte fira "som vanligt" här i Kabale men ungdomarna lär det inte gå någon nöd på. I mitten av december kommer nämligen, för tredje gången, volontären Dennis tillbaka och han har lovat att både fixa julgrisen och rulla köttbullar.

Lagom till nyår är jag och Lilleman tillbaka och veckan därpå drar vår fotbollsturnering igång igen. I samma veva kommer eventuellt också Ulla.

Hon och Dennis var ju här samtidigt 2012. Därefter var Dennis här 2013 och Ulla tidigare i år.

Det ska bli riktigt kul att se dem återförenas både med grabbarna och varandra.

Att påstå att det kommer bli full rulle är en underdrift.


Dennis ordnade stor grillfest sist han var här så att han, tillsammans med mina kollegor, fixar julfrirandet råder det inga tvivel om.
Och så Ulla. Det finns ingen som hon.


3 kommentarer:

  1. Gissar att Isaac kommer att älska svensk jul. Julgran, adventstakar, tomte osv osv Och hoppas att ni i Skåne får lite snö också, så att det blir en "riktig" jul! //Madde

    SvaraRadera
  2. De verkar vara magiska personer, Dennis o Ulla! Mitt minne sviker mig lite om vilka exakt de är, kanske kan du bjuda på en närmre presentation av dem? :-)

    SvaraRadera
  3. It's so great to come back to Kabale. Life there is so meaningful.

    SvaraRadera