måndag 9 november 2015

Skollovsplaner och en tur till Kisoro

Slutproven var "mycket enklare än vi trodde" sa ett gäng lättade sjuor när vi hämtade dem förra veckan. Nu har proven skickats till ett nationellt center för rättning och inte förrän i januari kommer resultaten.

Vi får hoppas att de blir nöjda med dem.

De är i alla fall gjorda och ungdomarna har ett väldigt långt lov framför sig. Inte förrän i februari ska de tillbaka till skolbänkarna.

För att hålla dem sysselsatta har vi ordnat datorlektioner på förmiddagarna medan eftermiddagarnas schema sätts från dag till dag utifrån deras önskemål. Hantverk, bad, bak och hälsa på släkt och vänner är några av deras förslag.

Den långa ledigheten inleddes dock med en liten utflykt till Kisoro som ligger ungefär sju mil från Kabale. Vi hade ett ärende där och tänkte att det kunde vara kul för dem att hänga med. Så medan jag och Alex satt i möte gick de på sightseeing och käkade lunch med vår kollega Boaz i stan. 

Turen bjöd också på ett stopp vid den kongolesiska gränsen, vulkaner och vilda apor.


Hejdå Lifebridge Primar School sa våra sjundeklassare.

Immaculate var glad över att vara klar med slutproven...

....men alla tyckte såklart det var jobbigt att ta avsked av sina skolkamrater.

Dagen därpå begv vi oss  till Kisoro. Efter vårt besök där tog vi en avstickare till den Kongoleiska gränsen som ligger i närheten

Eftersom läget där är så instabilt var det såklart aldrig tal om att ta sig över. En bild vid gränskontrollen fick räcka. Jag blev illa till mods. Så fruktansvärt sorgligt att tänka på alla hemskheter som pågår och har pågått där under så lång tid och hur det sker i det tysta. Det får en verkligen att fundera över sin världbild och hur präglad den är av det som rapporteras i media.Desto muntrare kände jag mig när var på väg hem och fick syn på apor i djungeln. Tyvärr fastnade de inte på bild men de var hur många som helst.
De bjöd på en riktig show när de hoppade mellan trädkronorna. Det var svårt att slita sig.
Vi stannade också för att spana in vulkanen Mount Muhabura.

Och njuta av en fantastisk utsikt.2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk bild, den näst sista! :D Verkligen mäktig natur.

    SvaraRadera
  2. Återvänder killarna hem till er nu under lovet? Var bor tjejerna? Deltar de i aktiviterna dagtid?

    SvaraRadera