måndag 7 december 2015

Efterlysning: Fotbollsskor

Igår när vi kom hem fann vi två kassar fullproppade med skor utanför dörren. Vad i allsin dar? När jag sen läste min mail förstod jag varför. En kvinna som sett att jag var i Sverige igen hade kört ut för att lämna ett gäng skor som hennes familj inte har använding för längre.

Fantastiskt.

Och märkligt sammanträffande. 

Det råder nämligen stor brist på fotbollsskor i Kabale. De vi haft tidigare har lagats så många gånger och är så utslitna att det knappt finns något kvar av dem. Jag har lovat våra spelare och tränare att göra allt jag kan för att få tag på nya dojor. Dennis, som åker ner snart, har redan samlat in en omgång i Västerås och så fick vi ju flera igår så vi är en bra bit på vägen.

Men, jag och Isaac har gott om plats i bagaget på flyget tillbaka så vi skulle definitivt inte tacka nej till fler.

Om Du råkar ha ett par begagnade fotbollskor (eller andra skor lämpliga att spela boll med) liggande som du inte behöver finns det massor av fotbollstokiga ungdomar i Kabale som skulle bli överlyckliga för dem. 

Allt från storlek 37 till 44 är av intresse.

Ni behöver givetvis inte köra och lämna hos oss. Jag/Vi kommer gärna och hämtar i Malmö/Lund med omnejd och om Ni bor längre ifrån kan vi förhoppningsvis ordna det på annat sätt.

Har du har ett par fotbollskor du vill ge bort? 

Maila mig: skitungarna2011@hotmail.com

De har suttit på grabbarnas fötter i solsken och regn, på  träningar och matcher. De har lagats gång efter annan men nu sjunger de på allra sista versen. Därför står fotbollsskor högst på önskelistan den här julen.

Ett lass redan redo för färd ner till Uganda tack vare snälla Liselott med familj. Stort tack!

9 kommentarer:

 1. Varför köper ni inte fotbollsskor i Uganda istället? Stödjer de lokala säljarna som går back på att välgörenhetsorganisationer samlar in gamla skor och skickar ner istället för att köpa på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har gjort det vid ett par tillfällen men det är väldigt dyrt och utbudet är dåligt. Eftersom jag snart ska ner till Uganda igen och har plats i mitt bagage tänkte jag att det var en bra idé att försöka få med en laddning skor. I övrigt håller jag med dig om att man bör stödja lokala handlare och det tycker jag också att vi gör i det mesta gällande verksamheten.

   Radera
 2. Åker Dennis via Stockholm och har plats i bagaget? Isf skulle jag kunna kolla på lite loppisar härikring. Lite fel säsong just nu på den här sidan klotet men ibland finns det framme ändå.

  SvaraRadera
 3. Tack för erbjudandet Katarina! Jag tror att mitt bagage kommer vara helt proppfullt, men om det visar sig att jag får plats och vikt över så plockar jag självklart med det du kan få fram.

  Du kan nå mig på mail: Saforcada13@live.se

  Mvh Dennis

  SvaraRadera
 4. Om inte Dennis kan få med sig det ner så åker jag ner i februari och jag bor i Stockholm. Kari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Jag bor i Stockholm och har ett par fina fotbollsskor att skänka. Kan jag lämna dom till dig Kari?

   Radera
  2. Bra Kari, då kollar jag på loppisar. Vet att det kan vara lite svårt att få fram via bekanta just nu eftersom många skänker saker till de barn och ungdomar som kommer som flyktingar till Sverige.

   Radera
 5. @anonym Det går jättebra att lämna skorna till mig, maila mig på kari.maliniemi@ybc-nacka.se så styr vi upp nåt!

  SvaraRadera
 6. Tack Dennis, Kari, Katarina och co för att ni engagerar er så. Det uppskattas väldigt mycket!

  SvaraRadera