fredag 18 december 2015

Finns det hjärterum...

Vi har fått tillökning i huset.

Pias, heter han och är fyra år.

Han kommer från granndistriktet Kisoro där han bott på ett rehabiliteringscenter tillhörande Time to Shine Foundation som drivs av Marie-Helen och Hanna, två svenska tjejer vi först träffade när de besökte oss 2013. 

Just nu håller de på att stänga ner sitt center och hitta alternativa boenden åt barnen. Först och främst fokuserar man givetvis på placeringar hos familj, släktingar eller fosterhem men i Pias fall har man inte lyckats finna någon sådan lösning. 

Därför kontaktade de oss och frågade om vi möjligtvis kunde ta emot honom.

Egentligen var det bestämt att vi inte ska ta in fler barn på ett tag men när man får höra en historia som den om Pias är det svårt att säga nej. Det var både jag, mina kollegor och grabbarna överens om. 

Att göra plats för honom är inga bekymmer, det som oroade oss lite var den ekonomiska biten men tjejerna har intygat att de kommer att fortsätta betala för hans uppehälle. Och med det var beslutet taget.

Jag hann bara träffa honom en gång innan vi reste till Sverige men får rapporter om att han trivs bra och att de andra grabbarna tar väl hand om honom.

Skönt.

Det ska bli kul att snart komma ner igen och träffa honom och alla de andra.

Välkommen till oss Pias!4 kommentarer:

  1. Så lämpligt att jag just gjort en extra inbetalning med tanke på jul.

    SvaraRadera