onsdag 17 februari 2016

Val imorgon

Imorgon går ugandierna till valurnorna för att lägga sin röst på den de anser ska styra landet de kommande åren. Eftersom det innebär en ökad risk för oroligheter i rumtom i landet kommer vi att hålla oss innanför vår grind så mycket vi kan.

Det har varit en del tumult i huvudstaden Kampala redan, att det skulle sprida sig till Kabale är osannolikt men vi känner ändå att det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Vem som kommer att stå som slutsegrare verkar de flesta, som jag nämnt tidigare, vara eniga om.

President Museveni har haft makten sedan 1986 och att den skulle tilldeles någon annan vore, milt uttryckt, en sensation.

Vi får se hur det går...


no-image


4 kommentarer:

 1. Är det mycket oroligt? Tanken är att jag ska åka ner om 1 1/2 vecka och är ju då i Kampala...Vad säger dom på nyheterna där? Vi får ju inte så mycket rapporter om det här. Må väl... Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, det beror väl på var man rör sig. Det hade varit kaos i samband med att oppositionsledaren greps men i övrigt verkar det ganska lugnt.

   Radera
 2. Jag är lite nyfiken på vad dom stora artisterna i uganda heter, eller Afrika generellt. Jag älskar afrikansk musik och diggar låtarna som grabbarna brukar dansa till i dina videos. Skulle va kul att veta vad dom lyssnar på för "lokalmusik".

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Uganda är några av de största artisterna:
   Chameleon
   Bebe Cool
   Radio & Weasel
   Bobi Wine
   Eddy Kenzo
   Kahalifa Aganaga
   Pallaso & Sheeba


   Radera