tisdag 17 maj 2016

I Kampala

Sista helgen i Kabale blev ju inte alls som det var tänkt och det kändes inte helt hundra att lämna mitt i allt som pågick.

Men, vi hade ju lovat flickorna en tur till Kampala och lyckligtvis har vi en hel uppsättning fantastiska kollegor kvar som håller ställningarna.

Första dagen i huvudstaden startade med en tur till den centrala marknaden för lite klädshopping (då stannade dock jag och lilleman på en lekplats istället). Därefter stod besök på Namugongo Martyr's shrine på agendan.

Efter en lång dag i värmen avslutade vi med ett dopp i poolen på Kiwatule Recreation Center.

Imorgon blir det förhoppningsvis både en vända till Victoriasjön och besök på Kampalas enda nöjesfält Didi's World.

Daphine, Immaculate, Shakira och Mary hade "äran" att bli underhållna av vår lille entertainer i baksätet. Tror dock inte någon hade nåt emot att han däckade efter några mil.

Ett måste varje gång Alex reser till Kampala är att stanna vid ett särskilt stånd vid vägkanten och köpa dessa märkliga frukter. Som han inte vet namnet på (och alltid hävdar att han ska äta upp men aldrig lyckas)

Väl framme igår kväll åt vi en snabb middag och somnade sen som stockar hela högen. Vaknade utvilade varpå flickorna och Alex begav sig till marknaden för shopping medan jag och lilleman letade efter närmsta lekplats. Efteråt möttes vi upp och begav oss till Namugongo Martyr's Shrine.

En av ugandas mest välbesökta utflyktsmål för skolungdomar så vi ville ju inte vara sämre.

Vi var här för något år sen med grabbarna. Då fanns det dock inte detta nyöppnade museum. 

Vi fick en guide som tog oss runt... 

...och berättade om museet, bland annat att (om jag förstod det rätt) påven lade första stenen till bygget under hans ugandabesök i höstas.

Museet är byggt för att minnas de martyrer som dog där på grund av sin kristna tro.

Ett intressant besök där jag fick lära mig mer om ugandas historia. Exempelvis att uganda haft fler presidenter än jag trodde. Innan nuvarande Museveni kom till maken satt en hel rad olika vid makten men blev ersatta efter väldigt korta perioder. 

Dagskvoten av historia och kultur kändes fylld och vi begav oss för att ta ett svalkande dopp.

Det var ett väldigt skönt avslut på dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar