söndag 5 juni 2016

Glada i mat

En läsare hade förslag om att grabbarna skulle göra en kokbok. Kul idé! För tillfället tror jag dock vi får nöja oss med den bok, "Skitungarna - en Kärleksförklaring", som redan finns och njuta av deras kokkonst här på bloggen istället.

Såhär såg det ut när vi gjorde Samosas (indiskinspirerade piroger som är väldigt poppis i Uganda) för några veckor sen.

Mycket skalande, rivande.. 

..hackande...

...och pressande.

Tårarna sprutade kring bordet

Emmanuel ansvarade för degen.

Både degen och vår fyllning färdig, dags att börja göra samosas

Det tog sin lilla tid. Som tur är var de många i "köket"

Efter de fyllts friterades de i het olja tills de blivit gyllenbruna och lades sen på ett nät för att svalna och låta överflödig olja droppa av. Poff, sa det sen och en hel eftermiddags arbete var väck på ett par minuter när ungdomarna fick hugga in på godbitarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar