tisdag 5 juli 2016

Vansinnne

Jag har ju skrivit om släktfejder tidigare. Visserligen var dessa vapen inte insamlade vid en sådan men efter något som är minst lika vanligt och om möjligt ännu farligare. Nämligen rivalitet mellan gymnasieskolor.

Nästan varje termin hör man om elever som skadats eller till och med dödats, om skolbyggnader som bränts ner eller vandaliserats.

Det här är en bild från polisen i Kabale efter att man gripit ett gäng tonårskillar när de skulle attackera en grupp jämngamla på en grannskola.

Anledningen? De hade flirtat med deras tjejer.

Jag säger då det.

Vill inte tänka på vad som hade hänt om polisen inte hade fått tag på dem. OBS! Ska kanske förtydligas att ingen av våra ungdomar var inblandade, men det har varit en snackis i Kabale den senaste veckan.

1 kommentar:

  1. "De flirtar med våra tjejer". Tyvärr ett vansinne som ju finns här också, att tjejer och kvinnor är något som andra har rätt till. Vore intressant att få ta del av hur ni pratar med era killar om alla människors egenvärde. För jag betvivlar inte att ni har det med er i verksamheten.

    Kan du inte köra ett inlägg igen dår du samlar in läsarfrågor? Ser att du försöker plocka upp när vi skriver men kanske lätt att någon fråga faller bort?

    SvaraRadera