måndag 30 januari 2017

Ny skola

Anledningen till att våra grundskoleelever gått på Lifebridge Primary School beror mycket på rektorn som arbetat där. Davis, heter han och är en man jag har stor respekt för, dels på grund av det fina sätt han behandlar barn på men också för att han är en rak och okomplicerad person. Det finns ingen incident under åren som vi, tillsammans med honom, inte lyckats lösa.

När det stod klart i höstas att han lämnat sin post blev vi väldigt ledsna. Ganska snart efter fick vi dock veta att han var på gång att öppna egen skola. Och när det visade sig att både många barn och lärare från Lifebridge valt att följa med honom, samt att han erbjöd reducerade skolavgifter var valet enkelt.

Med start detta läsår kommer våra barn gå på Sunrise Preparatory School.

Nyheten togs emot med blandade känslor av barnen när vi berättade om planerna. Särskilt två av grabbarna var skeptiska. Det innebär förstås alltid ett obehag att lämna något tryggt och bekant men största oron var att de inte längre skulle kunna spela fotboll som tidigare. 

Efter ett besök på skolan samtal med Davis har de lyckligtvis fått lugnande besked. Han har lovat att sätta ihop ett lag så snart det bara går och se till att anmäla dem till alla tillgängliga skolturneringar.

Jag hoppas och tror att de alla ska trivas och bli väldigt väl omhändertagna av Davis och hans kollegor på Sunrise Preparatory School.Våra elever med Davis utanför Sunrise Preparatory School. Nästa vecka drar undervisningen igång.

1 kommentar:

  1. Tror det där blir jättebra! Så klart oroligt att lämna ngt som man vet hur det är. Och inte vet vad man får... men de känner ju rektorn och de får vara med och de blir pionjärer i och med att de är med från start på nya skolan. Och det är säkert utvecklande också. En nyttig träning helt enkelt. Hoppas de ska trivas och känna att det här blev ju bra :) /Madde

    SvaraRadera