måndag 27 mars 2017

Oseriös vård

Dummaste på länge...

Vi fick ett samtal igår kväll och besked att en av våra gymnasieelever (som bor på internat) blivit sjuk och tagits till en klinik för vård. I eftermiddags åkte vi för att se hur det var med honom.

I en sjukhussäng låg en väldigt trött och svag kille. Jag frågade vad läkarna sagt om hans tillstånd. Han svarade att han inte träffat någon läkare än. Va? Men, vad visade blodproverna då? De har inte tagit några prover.

Vad har de gjort då?

När vi konfronterade personalen blev det ett väldigt liv och man försökte ge alla möjliga ursäkter. Att det är så deras rutiner fungerar osv. Rutin att låta en patient med hög feber och svår huvudvärk ligga i en säng i ett helt dygn utan att ni varken undersöker eller tar ett endaste prov på honom?

Vansinne.

I efterhand fick jag veta att det inte alls är ovanligt att man gör så med elever som tas till privatkliniker av sin skola och inte har sina vårdnadshavare i närheten. Att man lägger in dem och dröjer att ta prover för att man vill ta så mycket betalt som möjligt för sjukhusvistelsen.

Fullkomligt idiotiskt och rentav livsfarligt.

När vi tog vår kille till en annan klinik konstaterade de lyckligtvis att han inte drabbats av nåon allvarliagare åkomma. Men om det varit exempelvis Malaria hade hans tillstånd på ett dygn kunnat bli väldigt kritiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar