måndag 24 april 2017

Det gäller att prioritera

När det gäller våra gymnasielever rekommenderar vi dem alltid  att välja skolor på gångavstånd från oss eftersom vi inte har möjlighet att ordna transport till alla.

Zakayo ville dock bestämt gå på en skola på andra sidan stan vilket orsakade en del diskussioner.

Efter att han dyrt och heligt lovat att han skulle komma i tid varje dag och inte klaga på lång gångväg, gav vi med oss,

Insett att det är långt till skolan har han gjort. Men, inte klagat, utan hittat lösning på problemet istället.

Under fotbollsturnerinen jobbade han ju som barnvakt åt Isaac och lyckades tjäna ihop en ganska bra hacka. För den köpte han en mobiltelefon. Allt eftersom terminen gått verkar han dock funderat över hur mycket han egentligen behöver den.

Inte tillräckligt mycket, vad det verkar. Nyligen sålde han nämligen den och köpte sig för pengarna istället en alldeles egen cykel.

Smart drag, tycker jag.

Nu susar Zakayo till och från skolan på nolltid.

3 kommentarer:

 1. Klok kille! ��

  Hälsar Anna

  SvaraRadera
 2. Var det inte någon annan som också köpte sig en egen cykel tidigare? Jag har ett vagt minne av tävlingsvinst, getuppfödning och cykeluthyrning. Kan ha blandat ihop flera saker men då har du ju mer att berätta om :-)

  SvaraRadera
 3. Roligt att se att de kan fatta egna vettiga beslut även om det tog en omväg via en telefon. Det är ett bra betyg för er insats.

  SvaraRadera