tisdag 27 juni 2017

Framtidsdrömmar

Vår äldste kille Alex är först av grabbarna att gå ut gymnasiet.

Vi är väldigt stolta över honom!

Just nu arbetar han på en supermarket i stan men har en dröm om att läsa socialt arbete på universitetet och i framtiden jobba för utsatta barn.

Är säker på att det skulle passa denne snälle, empatiske och hårt arbetande kille utmärkt.

I och med att han är vuxen och färdig med skolan upphör egentligen vårt stöd men det innebär inte att vi bryter helt med honon.

Självklart vill vi också se honom studera vidare och kommer göra allt vi kan för att leta stipendier/sponsorer åt honom.

Alex (i vitt) i butiken där han arbetar.

5 kommentarer:

 1. Är det dyrt att läsa på universitet i Uganda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dyrare än grundskola och gymnasium. Hur mycket beror på vilken kurs/program och vilket universitet.

   Radera
 2. Vad behöver Alex för att kunna studera på universitet och hur fungerar det med intagandet? Är det så att han säkert får en plats om han kan betala eller måste man betala för att söka? Hur fungerar det? Skulle så gärna bidra med pengar specifikt för Alex högskolestudier, om så är möjligt.
  Vänligen,
  Johanna

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt snällt av dig Johanna! Det skulle betyda så mycket för honom. Man söker på betyg och betalar då en ansökningsavgift men ingen större summa. Maila mig gärna på skitungarna2011@hotmail.com alt. emmakock.etcp@gmail.com för mer information. Mvh /Emma

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att höra! Jag skulle inte bli förvånad om Alex och andra av killarna skulle kunna få sponsorer även nu efter de gått klart gymnasiet. Just nu har jag inte nog pengar att bidra men kanske till vintern. Då ska jag försöka höra av mig till er och skicka lite pengar och vad ni använder dem till litar jag på ni vet bäst själva.

  SvaraRadera